Wednesday, November 19, 2008

Banyak isu woo...


Salam wat semua...lama dah dinamit kat post bawah meletup agaknya sampai few frenz duk tanyer ble nak wat n3 baru. Aku baru je lepas tahap sibuk untuk tahun ini(harap2 la...). Kalu x sure mereng dibuatnyer dgn tdo bape jam je sehari. Nak tdo lebih 5j pun payah. Mau selim jadiknya...

Semenjak dua menjak nih banyak sangat isu2 hangat kat news yang kta bleh baca...dengan brita pm n tpm kuar out-station sampai la majlis kawen orang pun jadik isu...kekdg heran gak dengan perangai manusia sekarang nih...part ni aku nak melalak pasal kawen artis sorang tuh...bukan aku nak menghitamkan memori indah drg tetapi ni satu knyataan...bukan nak backing gak tp realiti yang harus diterima orang2 yang berkaitan. Kesian pun ada kat tuan empu majlis tp geram pun ada gak tp dah takdir Allah jadik mcm tuh, nak wat camner...La ni sibuk sal wartawan xpuas hati ngan treat yang artis tu wat masa majlis resepsi drg. Ni satu trend artis kat Msia yang aku sendirik pun kurang senang...wat majlis kalu boleh satu dunia tau n jemput,pastu bla timbul masalah itu ini melalut xtentu pasal. Sibuk plak cakap manusia xsempurna la, itu la...wei....wartawan pun 1 gak, xsedar diri...dah bagi table tu tunggu la sampai tuannyer sampai,sebab tu peranan table diberi...Kalu artis kat tempat bride tu,drg x 'dibekal' table pun xbanyak songeh. Setia gak dengan teman yang wat magazine drg laku... Agaknya wartawan cni terlalu dimanja kot sbb nek pokok...kih3...ni bukan nak menghina wartawan k,hanya pandangan seorang peminat seni tanahair. Jadikan ini sebagai teguran.

Satu lagi perangai yang berlaku kat Msia nih yang aku sendiri xpaham pasal manusia yang xnak tgok orang senang... Macam kes kat atas, xde nyer drg nak bertolak ansur. Bende nih kena ditanam dari akar umbi lagi...Patutnya ditunggu dan dibiar dahulu si pengantin menikmati majlis mereka yang mungkin hanya sekali seumur hidup. Pastu nak terbiu, terbiu la sampai pagi... Biarkan mereka bersenang hati dengan majlis mereka, jauhkan nak mengondem majlis orang...Pk la sendiri kalu orang wat camtu kat majlis korg or anak2 korg, xsket ati ke? Mau nyer tidak kan...ha, nak kata Nabil 'Lu pk la sdiri'...


Papepun, kenyataan di atas adalah dari pandangan dan bualan orang yang dipetik untuk kesedaran semua...Pk halal @ haram mknan yang kita dah makan kat majlis tuh jer...Salam maaf andai ada yang terasa.

8 comments:

Mak Su said...

suka kepochi kot ?

orangbukit said...

Supply and demand theory; ramai benor yg suka ambik tahu hal2 artis ni..

e-leeyana said...

artis world..kesian sbb tiada privacy...baik ikt saya mengkaji isu2 antarabangsa..fiuhhh..memang menyeronokkan

fiezafadilla said...

aku rasa aku tau sapa artisnya...
aku setuju ngn pendapatan ko itu...

ju3 said...

btol3..
ak setuju sesgt.. ni tau nak menggomplen jer.. tak penat ker..
kadang2 ak yg bc psl benda2 cam nih pun dah naik muak..
benda kecik d besarkan..
kalo yg besar tuh, x yah kata lg la..

ish3...

arsaili said...

salam...manusia pelbagai ragam....

Nur a.k.a admansyah said...

manusia mmg tak penah `puas' dgn apa yg dia ada! selalu dengki & hasad terutama org melayu kita, ye dak...?

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女