Thursday, December 4, 2008

Mari Berpantun...

Salam suma,lame gak aku xpos pape....memang bercuti sakan betul haku ek...skali nih aku nak ajak korang berpantun plak da,harap yang mengomen sama2 la kita berpantun...jom asah bakat..





Mesin basuh baru ku beli
Nyesal terbeli separa otomatik
Hari-hari makan main membeli
Suami pun naik geli ketiak

Beli hadiah tuk si isteri
Xde idea beli baju tido
Dalam banyak design, terkenan design strawberi
Pastu membebel bini xreti bergaya woo

Bangun pagi sorang-sorang
Dari pagi bekerja xrenti-renti
Tinggal-tinggalkan isteri tersayang
Bila bini tinggal sekejap rasa nak mati


Hah,kalu nak menjual ka,membeli pantun ka....dipersilakan....Cuba try test ;P

19 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

agagagag lawak giler pantun :p

axim said...

wahhh ni macam pantun din beramboi nih..hehe

izman said...

err... tak reti la berpantun. dah lupa. nanti aku dengar kat sinar fm.

naz ilyn said...

Salam menjengah...

biar suami geli ketiak
asal dia tak memekak
lain kali cuba-cubalah masak
lepas ni naik badan ler pulak

beli hadiah baju tidur
design gambar strawberi
dia yang tak sedar
sebenarnya tak tau selera isteri

kerja tak berhenti-henti
macam besok tak der lagi
tuler perangai orang lelaki
kononnye sayang isteri bagai nak mati

p/s: apa-apa aje..yang ado

orangbukit said...

Pantun ad-hoc:

Membeli makanan lifestyle terkini
Buat isteri sibuk bak menteri
Memaksimumkan masa berkualiti
Kerja rumah tak henti-henti..

"Kisah rumahtangga, ada-ada saja.."

p/s: Pecah kaca, pecah gelas
Lepas baca, harap balas, hi3x

Nur a.k.a admansyah said...

pantun 2 kerat aci tak?

jiran aku nama die Zaleha
Selamat Hari Raya Aidil Adha

HaX3....

Mak Su said...

si suami pun mati kutu
bila si isteri merajuk gitu
len kali nak belikan baju
beritahulah dulu

e-leeyana said...

aduhhh pantun cap ape nih???

BurungBelatuk said...

wiween - ka3...

axim - ke3,dah peminat majalah dia kot...

izman - cuba je dlu...

naz - salam kembali.tq 4 d nice pantun

orangbukit - wah, adhoc gitu

nur - sekerat pun xpe... mencari buku teragak-agak,selamat aidiladha gak :)

maksu - memang patut si suami mati kutu pun,ka3

e-leeyana - cap belatuk ;p

Ajeem said...

burung belatuk sy gelar awak BB lagi ringkas...walaupun pantun tersebut kurang mengikut 'irama' atau 'rythm' pantun sebenar tetapi ia sangat berguna dan menghiburkan..paling penting ia mengekalkan gaya penulisan dan keunikan BM.saya telah mengambil pengantar penulisan semester satu yang lalu dan ia membantu dalam meningkatkan seni berpantun.susah sy mau jelaskan tetapi sy suka blog BB ni..teruskan menulis dengan gaya tersendiri..hehee

Abang Long said...

Bila bini tinggal sekejap rasa nak mati ... hahahaha

Papa-Itam said...

hahahaha...lawaklah hang ni burungbelatuk...

bunga binti nordin said...

bini tinggal sekejap rasa nak mati??????
muahahhahah

:D

erisya nor said...

sori, tak pandai berpantun Selamat hari Raya aidil adha :)

erisya nor said...

sori, tak pandai berpantun Selamat hari Raya aidil adha :)

erisya nor said...

sori, tak pandai berpantun Selamat hari Raya aidil adha :)

Ajeem said...

BB,

Salam Aidiladha...semoga rahmat terus melimpah..mohon pemilik blog ni 'update' blog selalu..visitor ternanti-nanti tau..hehe...masa raya nanti memang banyak BB boleh patuk.selamat mematuk juga ya.

BurungBelatuk said...

Ajem - saja mencuba sambil berkarya...terima kasih atas nasihat dan teguran

abang long - tul x?he3

papa itam - senyuman insan lain cukup membuat diri bahagia

bunga - bunga kena ada dalam hidup,tanpa bunga wangi kurang sempurna ;p

erisya - salam eiduladha...

ajeem - Belatuk sudah mematuk,ke3

hans said...

burung belatuk...
thanks links
baru perasan
huhu
apa2pun pantun paling best dkt dunia pantun yang din beramboi buat waktu pertandingan pantun dalam radio tu..
haha