Wednesday, October 29, 2008

Bengong...

Salam wat sume...haku xdak pe idea nak post wat masa nih....tengah bengang, bengong n bizi nak mampos. Tuk tidak menghampakan korang yang datang melawat blog nih, aku paste joke kat bawah nih tuk korang baca dan habiskan masa. Jangan sampai kembang suar dalam korang dok gelak bila dah baca citer kat bawah. Tq



Hospital Patient


A sweet old lady telephoned St. Joseph's Hospital. She timidly asked, "Is it possible to speak to someone who can tell me how a patient is doing?" The operator said, "I can, what's the name and room number?"

The old laday in her weak voice said, "Norma Findlay, Room 302."
The operator replied, "Let me place you on hold while I check with her nurse."


After a few minutes the operator returned to the phone and said, "Oh, I have good news, her nurse just told me that Norma is doing very well. Her blood pressure is fine; her blood work just came back as normal and her physician, Dr. Cohen, has scheduled her to be discharged on Tuesday."

The old lady said, "Thank you. That's wonderful! I was so worried! God bless you!"
The operator replied, "You're more than welcome. Is Norma your daughter?"
The grandmother said, "No, I'm Norma Findlay in 302. No one tells me shit."

16 comments:

axim said...

sama la kita belatuk oii...rasa cam nak hantuk kepala kat dinding jer ni..malas yang amatzz...

izman said...

orang mc ni pun ader???

orangbukit said...

That old lady may be tengah boring sgt2 kot..takde visitor atau dah buang tabiat..kat hospital macam-macam ada..esp. kat hospital mental..hehehehe

BurungBelatuk said...

axim - ke3...tgu datang rajin nti, xsempat habuk nak landing kat blog nih...

izman - manusia,mcm2 ada....

orangbukit - jom pi lawat dia,kah3...

iEn said...

wakaakakak buang tebiat tui pecakit tuuu hehehe

e-leeyana said...

hehehe...doiii kreatif la tuh...msti die xsnang duduk sbb xthu ape2 report kn...

shahril aley said...

hahahaha....
lawak plak baca

ermm aku rasa hujung bulan smua org jadi kemalasan kot...

ILA said...

hehehekkkk:D
masuk ni dah baca 2 kali.satu lagi forward by email

BurungBelatuk said...

ien - dah bengang sgt la tu kot

e-leeyana - haah,tau2 je dapat penyait len...tekojut plak dah nti tuh...

shahril - sbb cuti pjg sgt kot...

ila - baca la lg dan lg... ;p

jinggo said...

sian kat norma tu....
macam tu la hospitallllllllll,,,,,,...........

Mak Su said...

sabojer ler :)

selamat berbizi

Nek Cun said...

Salam belatuk, kesian plak kat orang tua tuh.. itulah nekcun suka ingatkan orang muda-muda nih jangan biar ibu bapa keseorangan kat hospital.. macam2 depa boleh buat untuk hilangkan kesunyian tapi dalam hati, sedih... hanya Allah yang tahu...

faridmw said...

salam... nak tersenyum hehehe... napa lak bengong2.. klu bengong kena makan, baru hilang bengong...

fiezafadilla said...

gua pn update blog kalau ada rasa rajen aje. kdg2 pn main copy paste aje. salam singgah

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam,
lawak lak baca entry ni

BurungBelatuk said...

jinggo - tu baru dgn mslh xtau pyakit, blum lg dgn nurse n doc tu lg,hu2..haru....

maksu - selamat

nekcun - kena beringat, wat u put is wat u get...

faridmw - aku kalu bengong p ronda2 cuci mata sambil dgr lagu lam keta...

fieza - salam kembali...sama la kita,cut n paste gitu

crazybeautiful - kah3....kah3....