Monday, December 15, 2008

2 Sekali Datang...

Salam Monday Blues buat semua kengkawan...post aku kali ni utk memenuhi lumrah dunia maya ni,apa lagi kalu bukan kena tag...1 aku dapat dari Mr. Penyubiru dan 1 lagi dari Cik Farzana. Aku rasa post ni la plg pjg..Sori kalu boring,tp aku akan letak cerita lucu dlu tuk tatapan semua...



Semua Orang Memanggilku Aisyah...


Pada suatu malam Jumaat sepasang suami isteri sedang tidur nyenyak. Tiba-tiba mereka dikejutkan dengan suara keras. Ternyata pintu kamar mereka dibuka dengan kuat dan mengejutkan mereka. Seorang perompakk lelaki dengan wajah garang mengacukan senjata tajam ke arah si isteri.

Perompak: “Sebelum kamu mati kubunuh, sebutkan namamu!”

Isteri: “Na… na… nama sa… saya… Aisyah”

Perompak: “Aisyah? Nampaknya sama dengan nama ibuku. Aku tidak boleh membunuhmu.”

Lalu dia mendekati si suami dan sambil mengacukan senjatanya ia berkata…

Perompak: “Sebutkan namamu! Aku mesti tahu nama setiap orang yang menjadi korbanku.”

Suami: “Namaku Irwan… tapi… semua orang me… memanggilku Aisyah…”


************************************************************************************ Tagg by Penyubiru

1.Do you think you're hot?
Maybe.


2. Upload your fave picture of you
Sori xleh kuar,masalah teknikal...

3. Why do you like that picture?
Dah aku suka…

4. When was the last time you ate pizza
Hari-hari aku makan pizza…

5. The last song you listen to?
Azan

6. What are you doing right now besides this?
Baca macam-macam buku…

7. What name you prefer besides yours?
None, I just like mine and that’s me…

8. People to tag:
1. Penyubiru
2. Bozzo
3. Hans
4. I-chimera
5. Farzana
6. Cikgu Wiween
7. Azza
8. Ajeem

9. Who is number one?
Yang Maha Esa..

10. Number three is having relationship with?
my love one..

11. Say something about number five?
before five is four..So, I love my love one forever…

12. How about number four?
Again, I love my love one forever…

13. Who is number two?
My love one...

*************************************************************************************
Tagg from Farzana


Rule
1)People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any questions that they dislike with a new question formulated by themselves. 2)Tag 6 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tag by continuing this game by sending it to other people.

1. Do you have secrets? Few only. 2. Would you fall in love with a guy/gurl younger than you? No problem if that is God willing… 3. What is your favourite animal? Love all animals, all are God creature 4. What would you do with a billion dollars? Show it to Michael Jackson @ Jacko 5. Will you fall in love with your friend? Could be…who knows… 6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone? Both 7. List your favourite movies Any, I watch movie that suit with my mood at the time. 8. If the person you secretly like is already attached, what would you do? Just happy for them. 9. List 5 favorite TV shows The 3 CSIs, TV news, Discovery Channel 10. Do you have any regrets? No, I accept all as fate and God willing

27 comments:

Mr PenyuBiru said...

err..aku tag ko ko tag aku balik. arrghhh!! hehe..

thanks jawab tag. peace!

Jard The Great said...

errkk..problem browser atau mmg page nih takde gmbr ek???

hehe

Mak Su said...

ouh! teringat saya ada utang tags...huhuhu

bozzobattousai said...

lawak2...sampai hati ko tag bozzo...takpe nanti bozzo jawap ek...

bunga binti nordin said...

skrg mmg zaman blogger kena jawab tag jer kot..
hahahahah

ku tak sempurna said...

kihkihkih...

nama saya juga aisyah...

BurungBelatuk said...

MrPenyuBiru - adat berblog la sir...he3

Jard - masalah teknikal sket...xsempat nak modify td,ada hal jap...

maksu - langsaikan...

bozzo - jawap,jgn xjawap...

bunga - dah adat...kalu kita xjawab tag orang akan balas...sama gak ngan komen...setiap komen diberi harus dibalas...

ku xsempurna - kih...aku pun aisyah...ke3...

hans said...

tag nih den dah buat lama dah..
gi lah tgok....
huhu

http://hanspunyablog.blogspot.com/2008/11/my-favorite-picture-tag-lagi.html

erisya nor said...

kalau gitu, erisya pun aisyah lah! huhuhu

Afhm said...

Salam perkenalan..

TQ sebab sudi singgah.. Seronok juga baca something funny! Take care!

i-chimera said...

eh eh... bukan ke kat gambar tu tadi ada gambar burung tgh berlari laju tu... apa ke nama ntah burung tu...

errr... tag tu saya dah pernah buat lah... fuhhhhh... lega....

Yunus Badawi said...

Terima kasih singgah kat blog saya.
Gara2 tag ni kita org dah nampak muka kengkawan spt Jard dan PenyuBiru. Ko tak acilah tak nak tunjuk muka. Kira mcm tak lengkaplah jawab tag ni hehehe

debikdebuk said...

...


Terima kasih singgah kat blog saya.
Gara2 tag ni kita org dah nampak muka kengkawan spt Jard dan PenyuBiru. Ko tak acilah tak nak tunjuk muka. Kira mcm tak lengkaplah jawab tag ni hehehe...





eh, sama pulak ayat aku dgn org kat atas ni... kebetulan laa..


...

Ajeem said...

semua nak jadi aisyah ke?hahaa...kena tag la diri ni..tpai saya tak reti macam mana dengan konsep tag ni..huhu

faridmw said...

salam... rajin2 la jawab tag.. hehehe
semoga berbahagia selalu...

ju3 said...

kahkahkah...
nm sy ju3 tp org panggil sy aisyah^^

BurungBelatuk said...

hans, i-chimera - korang aku bg tag lain la kang,tag baru...he3

erisya - nama baru ko aku jadikan erisyah bleh,he3...

afhm - selamat selamat.......

Yunus - kang aku letak dalam post lain,post ni prob ckit la bro,pyj nak mengedit...

debikdebuk - yola,aku letak muka aku kang ckit la,hu3

ajeem - konsep tag ni senang ja...bila ko dah kena tag,ko harus buat tag ni sebagai post baru ko dan jawab semua soalan yang diberi. then ko tag la orang lain sepertimana ko dtag...kalu ko xjawab,len kali org yg mengetag hampeh nak tag or p blog ko...he3...(kwn2 lain,kalu aku slh betulkan k...).tu yg aku paham dari kengkawan bloggers.

faridmw - giliran ko akan tiba jua nti,he3

ju3 - ko jadik jusyah nak??? (ju3 + aisyah)he3.....

naz ilyn said...

Salam...

alamak... nak merompak pun nak tanya nama juge ker... apa ler punya perompak... agaknya siapa ek nama nenek dia... hihihi

axim said...

rajin hang duk layan TAG noo..

Ajeem said...

hahahaha..makasih..hampa ke?janganlah hampa..angap ia sebagai 'circle game'..hehee...

:: Cikgu Wiween :: said...

skali tah tu gua da buat laa brh belatuk. ekekke

BurungBelatuk said...

naz ilyn - rasanya hitam kot...sebab tu tanya nama mak,sedap ckit didengar...he3

axim - no komen (jawapan selamat yg slalu artis pakai)

ajeem - xhampa,merajuk kot... :P

wiween - wawawa....aku buat tag baru la kang,he3

LotsOfLove said...

Salam singgah ya..
hekhek..
namaku Pearls tapi kwn aku panggil Aisya.. hakhak..
Bertuah Aisya..

Nur a.k.a admansyah said...

Nama my doter pun Aisyah! aku letak sempena nama isteri Rasulullah bkn sbb nama mak pencuri tur tau!

kena Tag jugak ko yea...? aisey... babX2 photo takde lgsg... Secret Identiti tol ko nie.

ju3 said...

belatok..
nm jushah tu cam ju + shah...
der sesiapa yg nm shah???..
hehehe...

nurfairuz said...

nice tag:)

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情