Sunday, December 7, 2008

Salam EidulAdha


Salam wat semua....salam eudiladha yang bakal menjelang tiba beberapa jam lagi...Semoga kedatangannya membawa seribu erti kepada kita semua. Pada entri kali ini, aku ingin berkongsi satu cerita ni buat pengajaran semua. Diharap terhibur.


"Tokoh Agama dan Motor"

Dua orang tokoh agama menunggang motor dengan kelajuan yang melebihi tahap maksima yang dibenarkan. Mereka akhirnya diminta untuk berhenti oleh seorang polis kerana tahap kelajuan yang melebihi kelajuan maksimum yang sudah ditetapkan.

“Apa yang anda lakukan? Anda menunggang motor dengan kelajuan tinggi.”

Salah satu dari mereka berkata, “Kami menunggang motor ini hanya sekadar suka-suka… lihatlah motor ini memang sangat bagus dan laju speedonya.”

Si Polis menggeleng-gelengkan kepalanya, “Bagaimana pun juga, saya harus menyaman anda. Memandu seperti itu sangat membahayakan diri anda. Bagaimana kalau anda mengalami kecelakaan?”

Kemudian ia berkata lagi, “Jangan khuatir, Dia beserta kami.”

Si Polis berkata, “Wah, kalau begitu saya sememangnya harus menyaman anda, kerana tiga orang dilarang berada dalam satu motor sekaligus.”



P/S: Biar lambat asal selamat. Rancang perjalanan anda...Salam EidulAdha sekali lagi...

16 comments:

SHIMI said...

Salam Aidil Adha pada kamu

ad3ck said...

selamat mengamalkan ibadah qurban. salam kenai ;)

Ajeem said...

polis tu polis malaysia ke atau polis negara lain?polis malaysia mana peduli pasal agama dalam hal saman menyaman ni..hehee..tokoh agama konon tapi rockers..apa pun kisah ini hanya pesanan simbolik.

one love said...

slamat beraya burung belatuk!

love the number 7 forever! hahaha

:)

BurungBelatuk said...

shimi - salam eiduladha pada kamu jua

ad3ck - selamat n salam kembali...

ajeem - ntahla bro,saja letak untuk renungan...title bukan jaminan keselamatan...

one love - selamat beraya gak...idup 7...ke3

Jard The Great said...

errkk....saje nak jenguk blog.. hehe..

izman said...

maut tak kenal siapa... hati2 dijalan raya.

selamat hari raya haji

tuan kedai said...

mula2 baca ingat tokoh agama 2 lepas sebab dia kan alim.so polis pun respek la kan..last2 skali ngan Dia pun kena saman gak..haha klako bengong tul polis tu.

hans said...

hahaha...
bengong punya polis...
lucu2...
selamat ari raya korban

BurungBelatuk said...

Jard the great - mekaseh,sila la bertandang lagi

izman - setuju. same to u n ur family

tuan kedai - ke3...

hans - ha3...selamat gak...

Mak Su said...

insaffff insaaaafff

:: Cikgu Wiween :: said...

heheh buleh lak pulis tu kata gitu. :P happy aidiladha incik burung ;)

Papa-Itam said...

hahahaha depa nak mati biar bertiga tu..tak sunyi sangat ..kubur tepi2 je....

Ajeem said...

memang tka sunyi la blog ni..hehe..boleh santai je kan..

orangbukit said...

Salam Eidul Adha, masih beraya lagikanns..hari2 tasyrik..

Nobody is above the law, apa2 pun berusaha dulu and then bertawakkal..

BurungBelatuk said...

maksu - insaf selalu...

cikgu wiween - he3...dah pulis selalu rasa diorang yg berkuasa...selamat gak...

papa-itam - ke3...

ajeem - ke3...berblog mmg utk bersantai dan memberi idea apa yg perlu

orangbukit - salam kembali...dats right dude